H&B Exclusive Refurbished Mountainbikes

Certified & Refurbished

Laat je avontuur beginnen met jouw Refurbished fiets zonder zorgen en met hart voor het milieu

Reviseren - Onze Refurbishing

H&B Exclusive Certified is onze manier van werken, het is wat ons onderscheidt en definieert. Ons volledige team zet zich in om jou de best mogelijke kwaliteit gereviseerde fietsen op de markt aan te bieden. Daarom controleren we elk onderdeel in detail, verifiëren we de structurele integriteit en leveren we elke fiets met een garantiecertificaat van 15 maanden premium garantie

H&B Exclusive in drie feiten:

Transparantie, transparantie en nog meer transparantie. 

Alleen hierdoor kan worden gegarandeerd dat je graag een Refurbished fiets bij ons koopt.

Hoe het werkt

Al onze fietsen dragen het H&B Exclusive Sticker. Dit betekent dat de fiets een grondige inspectie heeft doorgelopen en dus klaar is voor de rit.

Professionele inspectie

Bij H&B Exclusive werkplaats hebben we een uniek certificeringssysteem ontworpen met meer dan 47 inspectiepunten die door 2 man gecontroleerd moet worden om zeker te zijn dat de fiets 100% in orde is. Ons doel is om je vertrouwen en veiligheid te bieden door de nieuwste innovaties te gebruiken om ervoor te zorgen dat je fiets betrouwbaar en van de hoogste kwaliteit is

Technische inspectie

In onze ruime werkplaats van meer dan 250 m2 geven onze monteurs de fietsen een tweede leven en beoordelen we hem grondig zowel als technisch als optisch. Het werkt als volgt:

  • We controleren alle componenten
  • We zorgen ervoor dat er geen structurele schade en stellen beide suspensions goed af
  • We reinigen en stellen de aandrijflijn af
  • We zorgen voor vervanging van slijtageonderdelen preventief of wanneer de fiets dat nodig heeft.
  • Voorvork en achtervering worden gecontroleerd onder verschillende omstandigheden op werking, lekkage en blokkade en waarbij nodig reviseren bij de fabrikant zelf.
  • Fiets wordt met hand volledig schoongemaakt en gepolijst.
  • Aandrijflijn wordt volledig gereinigd en vrij van vet en oude smeermiddel.
  • Alle lagers worden geopend, schoon gemaakt, gesmeerd en waarbij nodig wederom preventief vervangen of wanneer de fiets dat nodig heeft.

In het geval van Carbon fietsen wordt de fiets volledig met speciaal moderne UV-verlichting gecontroleerd dat er geen inwendige schade zit. Bij twijfel wordt er een X-Ray foto van gemaakt om beter te kunnen beoordelen.

Demontage

Na de technische inspectie worden alle slijtageonderdelen die niet meer voldoen aan onze eisen voor een eersteklas Refurbished fiets vervangen. Hoewel we proberen onze processen zo duurzaam mogelijk te maken, blijkt dit altijd een lastig punt. Toch streven we ernaar alle onderdelen te vervangen die een zekere mate van slijtage vertonen die voor ons niet meer acceptabel is, zelfs als het technisch nog niet dringend nodig of gevaarlijk zou zijn om verder te rijden.

Dit heeft twee redenen:


1. Onze fietsen moeten als nieuw zijn en je laten zien dat een jong gebruikte fiets een echte alternatief kan zijn voor een nieuwe fiets. We willen hoe dan ook voorkomen dat je eerste service een onaangename verrassing wordt en je de slijtage van de vorige eigenaar moet betalen.

2. Het is ook een kwestie van veiligheid. Bij de levering van je nieuwe fiets willen we altijd maximale veiligheid waarborgen. Deze veiligheid kan echter alleen worden gegarandeerd met echt Refurbished fietsen.

Reiniging

Na demontage van de te vervangen slijtageonderdelen reinigen we de fiets grondig. Bij ons wordt je fiets eerst voorzichtig ontdaan van grof vuil. Als het grove vuil is verwijderd, reinigen we de aandrijving en de alle plekken op het frame.

Grondige inspectie en montage

Nu, vers gewassen, bekijken we het frame nogmaals nauwkeuriger en kunnen we ook de kleinste beschadigingen herkennen, controleren en documenteren. Bovendien vervangen we de eerder gedemonteerde slijtageonderdelen nu door nieuwe onderdelen en controleren we opnieuw alle schroefverbindingen en kleine onderdelen.

Proefrit

En als alles dan in orde is? Dan gaan we de weg op, want ook al wordt het je nieuwe fiets, het is onze plicht om alles nogmaals zelf de fiets te testen, om ervoor te zorgen dat we persoonlijk achter de kwaliteit van elke fiets staan die je bij ons koopt.

Afwerking en rijklaar maken voor verkoop

Nadat de fietsen zijn rijklaar gemaakt, gaan ze naar onze fotostudio om hoogwaardige productfoto's en filmpje te maken. Hier worden ook eventuele optische gebreken gedetailleerd gefotografeerd en overgenomen in het statusrapport en worden afzonderlijk in elke beschrijving van de fiets genoemd.

Alles klaar? Daar gaan we dan!

Helemaal aan het einde maken we je fiets klaar voor verzending, dat wil zeggen: bijgevoegde accessoires inpakken en de fiets zo verpakken dat deze onbeschadigd bij jou aankomt! Je krijgt dus een gebruikte Refurbished fiets, voor gebruikte fietsprijzen, die echter technisch niet onderdoet voor een nieuwe fiets! Natuurlijk ontvang je, in tegenstelling tot bij een particuliere aankoop van gebruikte fietsen, op al onze fietsen 15 maanden premium garantie en ben je dus altijd beschermd in geval van problemen